Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه»، مرزهای عراق زمانی «جبهه شرقی» علیه ایران خوانده می‌شد و اکنون مرز‌های غربی آن به جبهه دیگری تبدیل شده است و حملات اسرارآمیز در آنجا موجب شده است تا جنگ اعلام نشده ایران و آمریکا برای تسلط بر مرز‌های عراق و سوریه شدت بگیرد.

در این بین، حضور نظامی روسیه در حوزه نفوذ ایالات متحده با محوریت پایگاه «تنف» در خاک سوریه موجب شده است تا اوضاع پیچیده‌تر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحبت‌هایی وجود دارد مبنی بر این که برخی از شبه نظامیان مورد حمایت آمریکا پایگاه‌های خود را ترک کرده و برای حمله به چاه‌های نفت تحت حفاظت این کشور در سوریه تمرین می‌کنند. «الشرق الاوسط» نگاهی داشته است به رقابت ایران و آمریکا در این منطقه مرزی مهم.
جاه طلبی‌های ایران
مطالعات متعددی که انجام شده اند می‌توانند یک ارزیابی یکپارچه از دلایل ایران برای تقویت حضور خود در منطقه مرزی القائم- البوکمال را ترسیم کنند. «بنیاد کارنگی» در مقاله‌ای چهار دلیل را برای این منظور ذکر کرده است:

جلوگیری از قدرتگیری دوباره داعش در مرز عراق و سوریه؛ تضمین امنیت یک راهروی زمینی برای مناطق تحت نفوذ ایران در عراق، لبنان و سوریه به منظور کنترل حرکت افراد، تسلیحات و کالاها؛ مقابله با تلاش‌های واشنگتن جهت استفاده از مناطق مرزی به عنوان بنیان سد کردن نفوذ ایران؛ و لزوم تقویت حزب الله لبنان در صورت درگیری با اسرائیل و همچنین استقرار دیگر نیرو‌های مورد حمایت در منطقه.  

موسسه آلمانی امور بین المللی و امنیتی» می‌گوید، ایجاد راهرو زمینی برای ارتباط ایران با لبنان از طریق عراق و سوریه، این امکان را می‌دهد تا از گروه‌های وابسته خود در سه کشور بهتر حمایت کنند و همچنین انتقال سلاح و تجهیزات به حزب الله راحتتر انجام شود.
جاه طلبی‌های آمریکا
مقامات آمریکایی بار‌ها گفته اند که یکی از اصلی‌ترین اهداف آن‌ها در سوریه، "محدود کردن" یا "پایان دادن" نفوذ ایران است. ایالات متحده از طریق ائتلاف بین المللی ضد داعش، حمایت از نیرو‌های دموکراتیک سوریه که کنترل شرق فرات را در اختیار دارند دنبال می‌کند.

آمریکا دو پایگاه در عراق و سوریه دارد: یکی پایگاه تنف در نزدیکی گذرگاه مرزی تنف- ولید میان عراق و سوریه است که در حال حاضر مسدود است. دیگری پایگاه عین الاسد در استان الانبار عراق است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، سال ۲۰۱۸ هنگام بازدید از آن گفت: قصد دارد که از این پایگاه برای زیرنظر گرفتن فعالیت‌های ایران در منطقه استفاده کند.

به نوشته «کارنگی»، شبه نظامیان مورد حمایت ایران از حضور آمریکایی‌ها در غرب عراق به عنوان توجیهی برای حضور نظامی خود در منطقه مرزی استفاده می‌کنند. مقامات عراقی الانبار هم می‌گویند آمریکا قصد دارد پایگاه‌های جدیدی در شهر «رومانه» در شمال القائم بسازد.

درگیری نیرو‌های مورد حمایت ایران با ارتش آمریکا در دسامبر ۲۰۱۹ که به ترور سردار قاسم سلیمانی و حمله موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا منجر شد، سطح تنش میان دو کشور را به اوج خود رساند.
ابعاد اقتصادی
یک بعد دیگر هم برای رقابت بین ایالات متحده و ایران برای بازسازی منطقه مرزی و جاده‌های منتهی به آن وجود دارد.

موسسه آلمانی امور بین المللی و امنیتی می‌نویسد از سال ۲۰۱۳ مشخص شده است که ابتکار «یک کمربند، یک جاده» اولویت سیاست خارجی چین برای تسهیل تجارت بین شرق و غرب است. در طرح اولیه برای پیوند چین با اروپا، یک مسیر زمینی شمالی از طریق آسیای مرکزی و روسیه به همراه یک مسیر دریایی از طریق خلیج فارس پیش بینی شده بود. با این وجود، تهران تلاش می‌کند تا نظر چین را به مسیری زمینی جنوبی از ایران، عراق و سوریه به دریای مدیترانه و از آنجا به اروپا جلب کند.

در سال ۲۰۱۸ ایران از طرح ساخت راه آهنی که گذرگاه مرزی شلمچه را به بندر بصره در جنوب شرقی عراق متصل می‌کند، پرده برداشت.

منابع مورد اشاره مقاله کارنگی از پروژه‌ای برای ساخت شبکه‌ای بزرگراهی میان بغداد و دو گذرگاه در مرز اردن و تنف سوریه صحبت می‌کنند. این شبکه از طریق یک جاده ثانویه میان «الرطبه» در الانبار به گذرگاه القائم- البوکمال میان عراق و سوریه متصل می‌شود.

سال ۲۰۱۷ دولت حیدر العبادی طرح پیشنهادی االانبار برای اعطای قراردادی به یک شرکت آمریکایی جهت بازسازی بزرگراه‌ها و حفاظت از کارگران و مسافران در این استان را تایید کرد. دراین قرارداد همچنین برنامه‌ای برای توسعه یک بزرگراه بین المللی میان بغداد و شهر «عرعر» در مرز عربستان با عراق و همچنین طرحی برای ساخت بزرگراه جدیدی میان الانبار و مرز دو کشور وجود داشت.

این پروژه با مخالفت بسیاری از اعضای پارلمان عراق، از جمله متحدان ایران، مواجه و کنار گذاشته شد و وظیفه حفاظت از بزرگراه‌های عراق به نیرو‌های امنیتی این کشور واگذار شد.

به گفته یک مقام سابق الانبار که مستقیماً درگیر مذاکرات بود، گروه‌های هوادار ایران به این پروژه اعتراض کردند، چرا که آن را به عنوان تلاش ایالات متحده برای گسترش نفوذ خود در الانبار و غرب عراق می‌دیدند.

این گروه‌ها به دنبال برنامه‌های جایگزین برای استفاده از بزرگراه‌ها در عراق جهت گسترش و تحکیم نفوذ خود در امتداد مرز هستند. در حال حاضر نیز تلاش‌هایی برای ساخت جاده‌ای از کربلا به منطقه القائم صورت گرفته است تا حرکت نیرو‌های حشد الشعبی و زائران زیارتگاه‌های سوریه تسهیل شود.

تهران و متحدانش تلاش می‌کنند تا منطقه القائم- البوکمال را به یک شبکه گسترده‌تر از گروه‌های طرفدار ایران متصل کنند تا در مواجهه با آمریکا و متحدانش، یکپارچه شوند. «دیدبان حقوق بشر سوریه» هم پیش از این گزارش داده بود که ایران نزدیک به ۳۶۰۰ نفر سوری جذب نیرو‌های ایرانی و شبه نظامیان متحدش شده اند.

با افزایش حضور نظامی روسیه در شرق فرات و ایجاد پایگاه در قامشلی و مستقر کردن یک سامانه موشکی، مرز سوریه و عراق به جبهه پیچیده‌ای برای درگیری‌های منطقه‌ای و بین المللی تبدیل شده است.
استراتژی کشور‌های درگیر به توانایی آن‌ها برای نفوذ در محیط محلی بستگی دارد که در دهه‌ها و سال‌های گذشته وفاداری خود را به طرف‌های مختلف تغییر داده اند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: جنگ ایران و آمریکا عراق سوریه حشد الشعبی روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۶۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر ایران در سفر به سوریه با سفیر کشورمان دیدار و ضمن بازدید از مناطق مختلف سوریه با مردم و مسئولین محلی گفت و گو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امین انصاری دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در سفر به سوریه پس از زیارت مرقد حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) با حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت گو کرد و ضمن بازدید از مناطق مختلف سوریه با مردم و مسئولین محلی گفت و گو کرد.

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر در این دیدار اظهار کرد: تا چندی قبل کشور برادر و مسلمان سوریه مورد تهاجم داعش و حامیان آن قرار داشت و ما شاهد نقض حقوق بشر در مناطق درگیری و جنگ بودیم اما با کمال تاسف مدعیان حقوق بشر غربی نه تنها کمکی به این مردم تحت ستم نکرد بلکه با معاندین آنان که بویی از حقوق بشر نبرده بودند نیز همکاری می‌نمود.

انصاری افزود: تمام دنیا شاهد اقتدار نظام الهی با تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب بودند که چگونه هیمنه استکبار جهانی و رژیم منحوس صهیونیستی را در هم شکست و امیدواریم که همانگونه فرزندان غیور میهن اسلامی در دفاع از حرم اهل بیت طومار داعش را در هم پیچیدند به فضل الهی منطقه را از لوث وجود این رژیم آدم کش پاک خواهند کرد.

امروز مردم سوریه در امنیت کامل به سر می‌بردند

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر افزود: اینجانب ضمن حمد پروردگار و احترام به ساحت مقدس حضرت زینب سلام الله علیها یاد همه شهدای عزیز تأمین امنیت بویژه سردار دلها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشته و از خداوند طول عمر با عزت رهبر حکیم و فرزانه انقلاب را خواستارم و ان شاءالله شاهد رشد و شکوفایی هر چه بیشتر سوریه در پرتو امنیت کامل باشیم.

در این دیدار حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: پس از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مکان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و شخصیت‌های دیپلماتیک ایران که نقض آشکار کنوانیسون‌ها و معاهدات و اصول و قوانین سازمان ملل بود بر اساس کنوانسیون 1961 وین و 1973 علیرغم اینکه خیلی بارز و روشن بود و همه جهان از جمله آمریکا مجبور شد به این حقیقت اعتراف کند و تمام اسناد حقوقی و بین المللی در این رابطه به موقع ارائه شد. ولی نفوذ کشورهایی مثل آمریکا و سه کشور اروپایی هم پیمان و تحت سلطه آمریکا اجازه نداد که سازمان ملل از حق خودش دفاع کند.

اکبری ادامه داد: در واقع این کوتاهی سازمان ملل که برای اولین بار در چنین شکلی داشت رخ می‌داد به این معناست که سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل حتی توانایی دفاع از حیثیت و اعتبار و قوانین خودش را هم ندارد.

سفیر کشورمان گفت: علاوه بر اینکه منشور سازمان ملل توسط همه اعضا امضا شده است یعنی این اقدام رژیم صهیونیستی یک بی احترامی بود و کوتاهی و ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در اتخاذ تصمیم متناسب، اهانت به همه اعضای سازمان ملل که منشور ملل را امضا کردند بود.

اکبری در پایان خاطر نشان کرد که این نشان می‌دهد که شعار حقوق بشر در واقع  یک ابزاریست در دست قدرت‌هایی مثل آمریکا و هم پیمانانشان که به اقتضای منافع در هر زمان برای خودشان استفاده می‌کنند و هیچ موقع حاضر نیستند برای دیگران حقوقی قائل شوند بلکه حق مطلق را از آن خودشان می‌دانند لذا جنایت می‌کنند و معتقدند که باید حق دیگران ضایع کنند اما مطمئن هستند که شورای امنیت و سازمان‌های بین المللی هیچکدام توان اینکه بخواهد خارج از اراده آمریکا به عدالت قضاوت بکنند را ندارند.

واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستیسفیر ایران در سوریه: سازمان ملل از اعتبار خود دفاع کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد