Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@20:58:51 GMT

پشت پرده هجمه رسانه ای به ایران در ماجرای هریرود چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۸۵۵۵

پشت پرده هجمه رسانه ای به ایران در ماجرای هریرود چیست؟

مهسا مژدهی: مرزبانان ایرانی متهم شده اند که باعث و بانی مرگ اتباع افغانستانی هستند که تلاش می کردند از مرز بین دو کشور خود را به ایران برسانند. تبلیغات رسانه ای علیه ایران می گوید مرزبانان کشورمان مهاجران غیرقانونی را وادار کرده اند که با عبور از هریرود خروشان به خاک خود برگردند. ایران اما بر اساس قول و قرار خود با کابل، تیم ارزیابی در مورد این حادثه به مرز با افغانستان فرستاده و می گوید در روز مورد ادعا، کسی از مرز رد نشده است و چنین اتفاقی در خاک ایران نیفتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با همه اینها هجمه های رسانه ای علیه کشرومان همچنان ادامه دارد. برخی معتقدند رقابت های منطقه ای و سیاسی در دامن زدن به شایعات، نقش داشته است. در خبرآنلاین با پیرمحمد ملازهی به گفتگو نشستیم تا ابعاد این اتفاق را بررسی کنیم:

برخلاف حملات رسانه ای که به ایران در هفته های گذشته شکل گرفت، حالا وزارت خارجه خبرداده است که بررسی های لازم انجام گرفته و براساس آن مرزبانان ایرانی نقشی در این اتفاق ناگوار نداشته اند. اما کماکان حملات به ایران ادامه دارد. شما ادامه این رویکرد ضد ایرانی آن هم پس از بررسی و پاسخ ایران را چطور می بینید؟

ابهامات در این اتفاقی که افتاده بسیار زیاد است. تعدادی از اتباع افغانستان در این حادثه کشته شده اند و ایران می گوید در خاک ایران رخ نداده و این موضوع به طور کامل بررسی شده و افغانستان هم فیلم و مصاحبه منتشر کرده و ایران را متهم می کند. واقعیت این است که هر دوی این اظهارنظرها باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. ایران می گوید این افراد وارد خاک ایران نشده اند و ویدئوهایی که منتشر شده مشکوک هستند.افغانستان بر اساس همان ویدئوها می گویند که این افراد وارد خاک ایران شده اند و مرزبانان آنها را مجبور کرده اند که برگردند.

یکی از راه ها برای اثبات این قضیه این است که یک هیات مشترک تعیین شود تا بعد از تحقیقات، به یک نتیجه مشترک برسند و در حقیقت شفاف سازی صورت بگیرد. با اتفاقاتی که بین دو کشور افتاده است، بعید است چنین نتیجه مشترکی شکل بگیرد.

یکی از وظایف قانونی مرزبانان این است که از ورود مهاجران غیر قانونی جلوگیری کند و آنها را به سمت مرزهای خود بازگردانند. اما مساله ای که در این اتفاق از سوی افغانستان و رسانه ها ادعا شده این است که مرزبانان ایرانی کاری را انجام داده اند که برخلاف اختیارات قانونی آنها بوده است.

 تنها راه همین است که هیات تشکیل شود و نتیجه تحقیقات آن باعث شود تا مسئولان این اتفاق یا مسئولا پخش شایعات محاکمه شوند. این مشکل به لحاظ تبلیغاتی، بر ضد ایران تمام شده است. افغانستان توانسته حرف خودش را به کرسی بنشاند و در کنارش کشورهایی که تضادهایی با ایران دارند هم همراه با کابل شده و از این اتفاق علیه ایران استفاده می کنند.

واقعیت این است که آنچه اتفاق افتاده سیاسی شده است. اصل قضیه منحرف شده و به سمت اختلاف نظرها رفته است. وزارت خارجه ایران باید همین خط کنونی را جلو ببرد و از تیم افغانستانی بخواهد تا برای بررسی مساله هیاتی تشکیل دهد و وضعیت را مورد تحقیق قرار دهد. وزارت خارجه باید این خواسته اش را رسانه ای کند و برای این هجمه ای که علیه ایران راه افتاده، راه حل دیگری وجود ندارد مگر همین که هیات تحقیقاتی مشخص شود.

ریشه اختلافات بین دو کشور که حالا منجر به این مشکلات شده چیست؟

ایران و افغانستان مرز آسیب پذیری دارند. برای ایران این مرز دو مشکل به وجود آورده است. یکی مساله مواد مخدر و ترانزیت آن است و دیگری این است که افغانستان تمایلی برای حفظ مرزهایش بار ایران ندارد و مسئولیت حفاظت از مرز را به طور کامل به گردن ایران انداخته است. یک کشور به تنهایی نمی تواند مرزهای مشترک را حفظ کند. ایران تلاش می کند تا افغان ها این موضوع را بپذیرند و مسئولیت حفاظت از مرز را برعهده بگیرند. از سوی دیگر باید توجه کرد که قشر جوان افغانستان تنها راه بقا را در گذر از این مرز می داند. شاید اگر ایران به افرادی که برای جستجوی کار به ایران می آیند ویزا دهد، این مشکل تا حدودی کم تر شود، اما همین الان هم بیش از دومیلیون تبعه افغان در ایران هستند و افزایش میزان این مهاجران برای ایران ممکن نیست. به هرحال بخش عظیمی از عبورها، غیرقانونی است چرا که تقریبا تمام این مرز قابل تردد است. از نظر سیاسی و حقوقی ایران حق دارد که خواهان حفاظت از مرزهایش در مقابل مهاجران غیرقانونی باشد اما از طرف دیگر هم می شود گفت بسیاری از این اتباع برای زنده ماندن مجبورند تا از مرز رد شوند و خودشان را به ایران برسانند.

برگردیم به اختلافاتی که میان ایران و افغانستان در ماه های گذشته شکل گرفته است. دو دستگی در افغانستان در قبال ایران به وجود آمده و به نظر می رسد دولت اشرف غنی هم رویکردی ضد ایرانی را انتخاب کرده است. این اختلافات سیاسی تا چه اندازه به انتشار خبر و فیلم مغایر با واقعیت دامن زده است؟

این اختلافاتی که این روزها به وجود آمده بی تاثیر نیست. اما یک مساله ای که باید مورد توجه قرار دهیم این است که افغانستان مدعی است ایران به طالبان نزدیک شده است. آمریکا هم با این ادعا همصدا شده و از این موضوع استفاده تبلیغاتی می کند. این در حالیست که دولت کابل خودش در پی مذاکره با طالبان است و آمریکایی ها هم خودشان مدت هاست که به مذاکره با این گروه مشغولند و حتی توافقی را هم با آنها بسته اند.

افغانستان 40 سال است که درگیر جنگ های نیابتی در مرزهای خودش است و در این جنگ ها پای کشورهای همسایه به میان کشیده شده است.رقابت بین عربستان و ایران و ایران و پاکستان همواره باعث شده تا در افغانستان اختلاف نظر زیادی وجود داشته باشد. هر کدام از این کشورها در افغانستان طرفداران خودشان را ندارند و رقابت های آنها هم به مسائلی مانند اتفاق اخیر، دامن میزند. مثلا اگر در افغانستان تظاهراتی علیه تهران شکل بگیرد سخت نیست که رد پای عربستان و گاهی پاکستان را در آن شناسایی کنیم و اگر نیرویی هم از ایران حمایت کند، باید منتظر حمله نیروهای حامی این دو کشور بود. اتفاق اخیر و چگونگی پرداختن به آن هم در ادامه همین رقابت ها قابل تحلیل است.

312 310

کد خبر 1387464

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: افغانستان ایران افغانستان مهاجران افغان خاک ایران رسانه ای دو کشور شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۸۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی بی‌حجابی را با همراهی مردم می‌توان گرفت

به گزارش خبرنگار مهر، سردار احمدرضا رادان شامگاه دوشنبه ضمن دیدار با نماینده ولی فقیه در خوزستان که جمعی از بزرگان و سران عشایر استان در این دیدار حضور داشتند، اظهار کرد: پس از دفاع مقدس شروع هجمه جدیدی علیه ایران اسلامی انجام شد و دشمن در این هجمه با برنامه قصد ایجاد استحاله فرهنگی و جنگ نرم در کشور را دارد.

وی با یادآوری اینکه دشمن در این هجمه فرهنگ ما را نشانه گرفته که ترویج بی حجابی یکی از این هجمه‌ها است، اضافه کرد: در همه موضوع‌های اجتماعی باید و نبایدها وجود دارد و مساله حجاب و عفاف هم یکی از این موضوعات است که باید به آن عمل شود و ما انتظار داریم که مردم و همه دستگاه‌ها با ما همکاری کنند.

سردار رادان در ادامه اجرای طرح «نور» را برای مقابله با ترویج بی‌حجابی دشمن بسیار اثرگذار دانست و گفت: اجرای این طرح ادامه خواهد داشت.

فرمانده کل انتظامی کشور، رعایت حجاب را یک قانون برشمرد افزود: باید جلوی بی حجابی گرفته شود و ما با همراهی مردم می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

انجام طرح «نور» با مشارکت مردم

نماینده ولی فقیه در خوزستان در این نشست گفت: اجرای طرح نور با همت خواهران و برادران فراجا انجام می‌گیرد و ما سپاسگزار اجرای این طرح هستیم.

حجت الاسلام سیدمحمد عبدالنبی موسوی فرد افزود: اجرای طرح نور آثار و برکاتی داشته است و باید مردم در صحنه باشند و این طرح ادامه یابد.

وی تاکید کرد: هدف دشمن ترویج بی حجابی است و باید با این هدف شوم مقابله کرد.

کد خبر 6098687

دیگر خبرها

  • خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا
  • جلوی بی‌حجابی را با همراهی مردم می‌توان گرفت
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • ماجرای استفاده بلاگر شیرازی از آمبولانس اورژانس در حال پیگیری است
  • ماجرای صعود به جام جهانی با آهنگ صادق بوقی!
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • مهمترین اخبار ۱۶ اردیبهشت/ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد