Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@18:50:55 GMT

علت صف کامیون‌ها در مرز آستارا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۲۹۱۶

علت صف کامیون‌ها در مرز آستارا چیست؟

تین نیوز

برخی خبرها از بازگشت مجدد صف کامیون‌های حامل محصولات صادراتی و ترانزیتی منتظر برای عبور از مرز آستارا به جمهوری آذربایجان جهت تردد به روسیه حکایت دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، این در حالی است که هر ساله در ماه ژانویه که با افزایش صادرات محصولات کشاورزی، و باغی از جمله کیوی به روسیه مواجهیم، کامیون‌های حامل این محموله‌ها مرز آستارا را برای سفر به روسیه به دلیل نزدیکتر بودن به مرزهای ورودی روسیه انتخاب می‌کنند که این تجمع کامیون‌ها به ایجاد صفوف طولانی در پایانه مرزی آستارا می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری: افزایش محصولات صادراتی و ترانزیتی به روسیه عامل ایجاد صف کامیون‌ها در آستارا

با این حال محمد جواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین الملل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، علت این صف را وجود کامیون‌های حامل محمولات ترانزیتی و صادراتی کشور در شهر آستارا برای خروج از مرز زمینی عنوان کرده است.

هدایتی گفته است: در آستارا همواره با جهش فصلی مواجه هستیم و از یک ماه منتهی به ژانویه صادرات محصولات کشاورزی و باغی از جمله کیوی و پرتقال شمال کشور تا محصولات کشاورزی جنوب کرمان به مقاصد روسیه و اوراسیا افزایش پیدا می‌کند و این بار از مرز زمینی آستارا عبور داده می‌شود، این افزایش تقاضا برای عبور تا عید نوروز ادامه‌دار است.

وی با اشاره به افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی میزان تردد کامیون‌های صادراتی و ترانزیتی از آستارا نسبت به مدت مشابه در دو سال گذشته، علت آن را افزایش همکاری‌های ایران و اوراسیا و انعقاد موافقت‌نامه های ترجیحی با اوراسیا عنوان و اظهار کرد: مواردی چون «محدودیت در پل مرزی آستارا» و «توقف‌های طولانی تشریفات گمرکی» از دلایل ایجاد این صفوف است؛ در فصل اوج ترددها معمولاً با حدود ۲۲۰ تا ۲۴۰ دستگاه کامیون خروجی از مرز و ۲۳۰ تا ۲۴۰ کامیون ورودی به کشور از این مرز مواجه هستیم. بنابراین در روزهای اوج میزان مجموع تردد کامیون‌ها از این مرز با توجه امکانات و ظرفیت موجود به ۴۴۰ تا ۴۵۰ دستگاه کامیون می‌رسد.

سخنگوی گمرک: محدودیت پذیرش کامیون‌ها از آن سوی مرز، عامل کُندی تردد

سید روح‌الله لطیفی درباره نقش گمرک در توقف کامیون‌ها در مرز آستارا گفت: وظیفه گمرک کنترل اسناد تردد محموله‌های تجاری بر اساس قوانین بین المللی است و ما چاره‌ای جز اجرای قانون نداریم. از سوی دیگر باید کنترل‌ها و پذیرش‌های کامیون‌ها در سمت مقابل را هم در نظر گرفت که در افزایش صف کامیون‌ها مؤثر است.

وی از دیگر دلایل ایجاد صفوف کامیون‌ها در مرز آستارا را افزایش حجم خرید محصولات کشاورزی ایران از سوی روس‌ها دانست و افزود: در فصول سرد سال روس‌ها چاره‌ای جز خرید مواد کشاورزی و خوراکی از دیگر کشورها از جمله ایران ندارند بنابراین با شروع فصل سرما در روسیه و فصل برداشت محصولات کشاورزی در جنوب ایران، صف صادرات این محصولات در آستارا ایجاد می‌شود.

لطیفی یکی دیگر از دلایل کندی تردد را پایین بودن پذیرش کامیون‌ها در مرز سامور بین آذربایجان و روسیه عنوان و اظهار کرد: این مرز روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ دستگاه کامیون پذیرش دارد. از سوی دیگر، این تنها مرز بین روس‌ها و آذری‌ها است.

سخنگوی گمرک گفت: وزارت راه باید پیگیر اجرای موافقتنامه ترانزیتی ایران – آذربایجان – روسیه باشد که مدت‌های زیادی معطل مانده است. همچنین دستگاه دیپلماسی ما باید از آذری‌ها پیگیر باز شدن مرز دیگری میان آذربایجان و روسیه باشد.

به گفته این مقام مسئول، آذری‌ها هم علاوه بر ایران، به روسیه صادرات دارند و در مرز سامور روزانه ۸۰ دستگاه کامیون آذری و ۱۷۰ دستگاه کامیون ایرانی پذیرش می‌شود. از آنجایی که در حال حاضر تعداد کامیون‌های صادراتی ایران به بیش از ۲۵۰ دستگاه رسیده، کامیون‌های ایرانی در داخل مرز ما باقی می‌مانند تا هزینه‌های ورود و تردد را در خاک آذربایجان پرداخت نکنند بر همین اساس طرف آذربایجانی هم پذیرش محدود کامیون دارد بنابراین شاهد ایجاد این صف در آستارا هستیم.

لطیفی تأکید کرد: گمرک مشکلی برای اجرای تشریفات گمرکی برای ترددهای ریلی و جاده‌ای ندارد ولی ممکن است در دوره‌ای حجم محموله‌ها به حدی باشد که به دلیل ظرفیت پایین سمت مقابل، کارها کندتر انجام شود.

سخنگوی گمرک گفت: کانال ولگا ی روسیه در این فصل سال یخ می‌بندد بنابراین روس‌ها به سمت ترددهای جاده‌ای و ریلی برای واردات محصولات کشاورزی متمایل می‌شوند که در نتیجه شاهد حجم بالای ترددهای جاده‌ای و صف کامیون‌ها در مرزهای ورودی به روسیه هستیم. در ضمن انتظار تکمیل پل تردد در مرز و دو طرفه شدن آن، همراه با توسعه زیرساخت‌های ریلی از سوی وزارت راه بین فعالان تجارت خارجی وجود دارد که امیدواریم وزارت راه در دولت سیزدهم اهتمام ویژه ای به این موضوع داشته باشد.

لطیفی بیان کرد: در ضمن با پیگیری گمرک و همراهی وزارت راه سامانه گذرنامه ناجا که به‌صورت رادیویی متصل بود و قطعی‌هایی داشت و همین امر موجب کندی می‌شد با اتصال به فیبر نوری باعث کاهش قطعی شده به گونه‌ای که در دو روز گذشته بیش از ۲۲۵ کامیون در روز از ایران به سمت آذربایجان خروج پیدا کرده در صورتی که پیش از این کمتر از ۱۸۰ دستگاه بود.

مدیرکل راهداری گیلان: میزان صف کامیون‌ها در مرز آستارا فروکش کرده است

فریبرز مرادی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره صفوف کامیون‌ها در مرز آستارا اظهار کرد: صادرات ما به روسیه معمولاً از آبان هر سال شروع می‌شود و در ماه ژانویه (نیمه دوم دی ماه و نیمه نخست بهمن ماه) به اوج می‌رسد.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به اتمام ژانویه و ورود به فوریه، میزان تردد کامیون‌های صادرات محصولات کشاورزی و باغی به روسیه کاهش یافت است لذا مشکلی فعلاً در مرز آستارا نداریم.

این مقام مسئول ادامه داد: این موضوع به این معنی نیست که در حال حاضر شاهد صف کامیون‌ها در مرز آستارا نباشیم اما ترددها از حجم تردد کامیون‌ها در ژانویه کمتر و ساده‌تر است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: روسیه پایانه مرزی آستارا حمل و نقل کشاورزی محصولات کشاورزی نوروز گمرک قانون تجارت ناجا فیبر نوری سازمان راهداری مرز آستارا توقف کامیون های ایرانی کامیون ها در مرز آستارا صف کامیون ها در مرز محصولات کشاورزی تردد کامیون ها دستگاه کامیون وزارت راه جاده ای روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۲۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ بهزاد قنبری بعد از ظهر سه شنبه در نشست با خبرنگاران که به منظور تشریح برنامه‌های هفته بسیج سازندگی برگزار شد، انقلاب اسلامی را انقلابی مردمی دانست و با اشاره به اینکه دشمن از تمام توان خود برای جدا کردن مردم از اعتقادات و مبانی الهی استفاده می‌کند، اظهار کرد: دشمن از ابتدای انقلاب تاکنون جنگ پیچیده‌ای علیه ملت ایران در عرصه‌های تربیتی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و.. به راه انداخته است تا مقاومت مردم را بشکند.

فرمانده سپاه ناحیه آستارا با بیان اینکه همزمان با گرامیداشت هفته بسیج سازندگی برنامه‌های مختلفی در شهرستان آستارا برگزار می‌شود، گفت: بسیج سازندگی الگوی خدمت‌رسانی و نماد همدلی مردم و نظام است.

وی شعار امسال هفته بسیج سازندگی را «همه با هم، بسیج خدمت‌رسانی» عنوان کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب بسیج را کلید طلایی حل مشکلات جامعه ذکر کردند و تشکیل گروه‌های جهادی یکی از طرح‌های مهم است که تاکنون با توفیقات خوبی همراه بوده است.

سرهنگ قنبری کار جهادی را نماد همدلی دانست و گفت: روحیه بسیجی و جهادی در کشور سبب شده است تا با رفع گرفتاری‌های مردم کشور به یک مصونیت و امنیت مطلق دست یابد و امروز مشاهده می‌کنیم که در جای جای کشور در پیشرفت، عمران و آبادانی همواره پای بسیج در میان است.

وی افزود: کار جهادی دارای شاخصه‌هایی است و ساخت و ساز و فعالیت‌های عمرانی تنها هدف این مجموعه نیست، اصلی‌ترین شاخصه آن انسان‌سازی و آماده کردن روحیه‌ها برای خدمتگزاری راستین است.

فرمانده سپاه ناحیه آستارا با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در سطح شهرستان آستارا ثبت شده است افزود: این گروه‌ها در عرصه‌های سازندگی، آبادانی، محرومیت زدایی، ایجاد اشتغال پایدار، خدمات کشاورزی، اجتماعی، بهداشتی، پزشکی و دامپزشکی و کمک‌های مومنانه فعالیت می‌کنند.

آبرسانی به ۱۹ منطقه روستایی توسط بسیج سازندگی آستارا

وی با تاکید بر اینکه همه مردم مخصوصاً جوانان ما باید در کارهای جهادی و بسیج سازندگی حضور داشته باشند، افزود: امروزه بسیاری از جوانان ما در گروه‌های جهادی و اکثراً خودجوش در اقصی نقاط کشور حضور مستمر دارند و بسیاری از معضلات و مشکلات مردم مخصوصاً روستا نشینان را حل می‌کنند.

وی ادامه داد: نمونه بارز این حضور را در موضوع کرونا داشتیم، زمانی که همه از یکدیگر فرار می‌کردند این گروه‌های جهادی ما بودند که پای کار ماندند و برای کاهش آلام مردم گام برداشتند و در شهرستان آستارا نیز در سیل سال گذشته این بسیجیان و گروه‌های جهادی بودند که توانستند اقدامات خوبی را انجام دهند.

سرهنگ قنبری با اشاره به اینکه آبرسانی به ۱۹ منطقه روستایی با تنش آبی بالا، انسداد ۴ کیلومتر از مرز در مناطق مرزی شهرستان، ساخت و تحویل بیش از ۱۵ واحد مسکن محرومین، افتتاح کارگاه‌های اشتغال‌زایی، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۶۰ میلیارد ریالی، توزیع بسته‌های مؤمنانه و معیشتی و برگزاری مشاوره‌های حقوقی، پزشکی، اهدای جهیزیه، برگزاری کلاس‌های آموزشی، برگزاری ۱۸ دوره میز خدمت، نمایشگاه‌های فصلی، برگزاری ۶۰ دوره ویزیت رایگان در روستاها از برنامه‌هایی بود که توسط بسیج سازندگی سپاه ناحیه آستارا در سال گذشته در این شهرستان برگزار شد.

وی با اشاره به اجرای ویژه برنامه‌های بسیج سازندگی در هفته بسیج سازندگی گفت: اهدای ۵۰۰ بسته معیشتی برای خانواده‌های نیازمند، اهدای ۲ سری جهیزیه به نوعروسان به ارزش ۱ میلیارد ریال، برگزاری ویزیت رایگان در روستای کانرود، افتتاح کارگاه‌های اشتغال زایی پرورش طیور محلی، خیاطی و دامداری، افتتاح ۲ واحد مسکن محرومین از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده در هفته بسیج سازندگی است.

کد خبر 6099827

دیگر خبرها

  • کشف محموله قاچاق پارچه در شهرستان آستارا
  • فعالیت بیش از ۱۵۰ گروه جهادی در آستارا
  • کشف بیش از یک میلیارد ریال پارچه قاچاق در مرز آستارا
  • مرگ موتورسوار در برخورد با کامیون در محور دهدشت-بهبهان
  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • انتقال۱۵۰ کیلو شیشه با کامیون در کرمان ناکام ماند
  • بیش از ۷۳۶ هزار مسافر از پایانه مرزی سرو تردد کرده اند